Imaginea romanilor in Italia ?
a celor despre care ziarele nu scriu ? iata ! (de data asta voi da si nume pentru ca ceea ce se intampla ma umple de revolta ....)
din ciclul
" romani -asa nu "
Maria fosta lucratoare in port , cultura sub nivel mediu ....caracter de om ajuns care refuza sa accepte ca acasa era muritoare de foame.....
acasa , doi copii ...unul scolar ,unul student....
lipsurile frecvente au determinat-o sa caute de munca pe alte meleaguri ,in speranta unui trai mai bun
cu ajutorul "amicilor" (nu spun care ,ca sa nu-mi dau palme

) , gaseste un loc de munca decent in familia unui ziarist....face "la tata" timp de doi ani , timp in care familia gazda o ajuta sa isi aduca aici copilul scolar si sotul ....sot pe care il si ajuta sa se angajeze la firma proprie , ca sofer....
ajutoarele frecvente pe care le trimite in tara rudelor sunt toate platite exclusiv de catre familia angajatoare....plus vacantele acasa - 9 in doi ani , toate platite de catre angajator ! )
si cum sticla face casa buna cu romanul

( ca sa se umfle muschii soldoveanului ,deh !

), si e greu sa mai citesti o fa ctura dupa 3-4 litri de vin pe zi cel putin , omul nostru este poftit sa isi dea demisia fiindca italienii nu au nevoie SI de betivii nostri ....ii au ei pe ei lor ....
ei , si de aici incepe circul .....amenintari de tot felul la adresa familiei angajatoare si ospitante ( pentru ca Doamna noastra lucra inca la aceasta familie ) ....
ca le pune foc la casa ....ca ii denunta pentru delicte inchipuite , si cate si mai cate ....
asa ca familia ,satula de neobrazarea si tupeul Doamnei , i-a aratat frumos usa ....
nu au lasat-o pe drumuri ( ca italienii au si o latura umana daca nu stiati ).....i-a recomandat sa ingroase randul somerilor autohtoni si sa experimenteze pe pielea ei ce inseamna sa traiesti din ajutor de somaj ...
Iulia
nu a venit de foame in Italia (spune ea

) ,ci ca sa isi asigure o pensie linistita ....are o parere foarte buna despre ea si se crede muuuuult deasupra altora , frumoasa si desteapta (chiar daca muma-padurii e miss Univers pe langa ea

)
in tara nu avea nici o obligatie , fiind divortata de foarte multi ani si nici responsibilitatea unui copil nu a avut ....
incepe ca mai toate femeile , facand "la badante" , desi ,dupa parerea mea mai bine i s-ar fi potrivit matura , pentru ca e lipsita de calitati umane , indispensabile in munca cu persoanele in dificultate ....
de aceea si schimba multe locuri de munca , nimic neparandu-i potrivit pentru "calitatile" sale
era sa omit ca si ea , ca multe dintre speciile intalnite , e prietena la catarama cu sticla , specialitatea ei fiind "taria" ....straina daca se poate ,ca tre" sa se respecte Doamna din ea , nu ?
a frecventat multe case , in final oprindu-se la o familie cu doi dizabili , din care pe unul l-a transformat in amant si sponsor (chiar daca si nevasta lui traieste sub acelasi acoperis ).
in prezent se gaseste la acelasi post incercand sa isi "asigure o frumoasa batranete "
MarcelutaDe multi ani pe aici , dar (ro)italiana ei se rezuma doar la ceea ce spune ,ca daca o pui sa si scrie , te apuca plansul .....
Desi e la o varsta cand ar trebui sa stea mai mult pe langa nepoti , a descoperit ca exista si alte modalitati de a castiga un ban....mult mai usor
orice munca i se pare ca nu e platita indeajuns asa ca incearca sa se orienteze spre ceva mai "lejer"

desi aspectul fizic nu o recomanda decat poate in calitate de sora cu balena
si ea e una dintre speciile carora eu nu le-asa fi dat voie sa duca pe alte meleaguri microbul prostiei , dar granitele sunt libere , nu ?
Mary Ea macar recunoaste ca a venit aici pentru ca in tara avea un barbat betiv , banii nu ii ajungeau niciodata iar ea nu mai stia cum sa se carpeasca de la o zi la alta ....
asta cred ca le intrece pe toate in prostie si ignoranta si lipsa de responsabilitate dintre toate specimenele pe care le-am intalnit aici....
desi nu stia o boaba italiana ( eu , daca as fi italianca m-as simti jignita sa imi intre in casa un asemenea specimen ) , cultura sub zero , odata ajunsa printre "occidentali" , si-a descoperit noi veleitati ....in tara mai mult de matura nu ar fi trecut , aici avea pretentia sa aiba un post bun , salariu pe masura si cheltuieli ioc....
desi a fost mediata si asistata pentru invatarea limbii , nimic nu s-a lipit de ea ....
cineva ( iar nu spun cine

) si-a pus in joc obrazul si chiar locul de munca pentru a-i intinde o mana si a-i da o sansa , mai mult i-a pus casa la dispozitie , oferindu-i un tratament familial .
a gasit o familie care a acceptat-o sa lucreze pentru batranul lor tintuit la pat de multi ani ....nimic altceva ....nu mancare ,nu curatenie ....fara nici o cerinta decat sa aiba grija de batran....la un salariu de 800 euro lunar ,casa si masa asigurate....
si ce credeti ca a facut si aceasta Doamna ?
odata instalata si vazandu-se singura cu batranul in casa , i s-a parut dezonorant sa schimbe pannoloni , asa ca si-a luat traista si a parasit casa lasand un batran in mare dificultate singur si fara nici un fel de asistenta ...noroc ca am aflat la timp si asa am putut anunta familia batranului ....
si inca o data m-am simtit neputincioasa ca imaginea noastra a fost terfelita de asemenea gunoaie ....care , fie vorba intre noi , eu le-as fi tinut inchise ....nu le-as fi permis niciodata sa iasa din tara si sa ne faca de rusine ....