DIVERSE....

Se pot deschide comentarii asupra articolelor din prima pagina sau din diferite ziare ori reviste

Moderatori: ellenapetruza, anya, Andy

Re: DIVERSE....

Mesajde Mihai » 11 Apr 2009, 14:30

Andy scrie:
Mihai scrie:http://www.rgnpress.ro/Economic/Social/Colectare-de-ajutoare-pentru-victimele-din-Abruzzo-la-Centrul-Comercial-si-Social-La-Strada.html

Se vede Linkul !? 8) Daca nu rugam voluntarii sa trimita SMS uri si mailuri circulare,ca si pina acum!
Cred ca n-are sens sa fie umplute de venin gratuit asemenea subiecte. 8)
MIHAI, foarte frumoasa initiativa...dar romanii nu locuiesc doar la Roma :D :D :D ...chestia cu veninul n-am inteles-o!...in plus, RGNpress e citita de cativa romani...de ce nu apare anuntul in marile ziare online, la posturile de radio , tv, etc?...din nou ma intreb ce treaba are veninul in treaba asta!

Ma refeream la faptul,ca acesta e un subiect mult prea dureros si delicat,pt. a-l umple de veninul polemicilor gratuite!
Ex; Daca cineva face "vrea sa-si faca imagine",daca nu face....de ce nu face,daca face si nu expune,e ca si cum n-ar fi facut!
O asemenea tragedie,depaseste cu mult posibilitatile de actiune si abilitatile oricarei forme asociative etnice.
Toate asociatiile(mici exceptii),opereaza in regim de voluntariat.
Care dintre cei ce comenteaza ,ar fi avut posibilitatea (si)sau ar fi fost dispusi, sa se invoiasca de la serviciu,pt. a participa ca voluntar pt. citeva zile, la fata locului!?
Tot ceea ce a insemnat ajutor si voluntariat ,a fost pus sub controlul strict al protectiei civile,care a facut selectia pe criterii obiective de competente si in functie de necesitatile lor de acoperire. Noi suntem obisnuiti cu" hei-rupul" (retoric),ce in cazul de fata nu putea functiona,ba mai mult ar fi incurcat,in loc sa fie de folos.
Exact in aceasta directie s-au indreptat si apelurile lui Guido Bertolaso,seful protectiei civile,care a solicitat "voluntarilor(populatiei)" sa se abtina de la interventii ad-hoc,singura institutie abilitata sa selectioneze si autorizeze interventia si participarea voluntarilor,fiind exact "Protectia civila",din motivele pe care deja le-am amintit.
In privinta posibilitatii reale de penetrare a informatie,poate ai dreptate ,RGN,forumurile si blogurile sunt citite de "citiva romani"! :D Si...se pare ca sunt mereu aceiasi! :D
Uzul emotivitatii cititorilor,pt. a incerca sa se instige indignarea nationala,impotriva asociationismului bun sau rau....cum il percepe fiecare,mi se pare de prost gust.
Aceasi intrebare i se poate pune oricui; Unde erai cind....!? :D
Te-ai dus la fata locului sa speculezi mediatic(si sa-ti iei salariul) pe fotografierea nenorocirii si tragediei altora!?...Dar o mina de ajutor ai dat.!?..sau nu...ca nu e treaba ta!?
Putina decenta in asemenea momente n-ar strica nimanui.
Evident raspunsul ar fi acelasi sablon patentat; "Eu nu fac parte,nu sunt reprezentant"!
Parerea mea,e ca in asemenea situatii,aceste "distinctii" sunt .....deplasate si la limita bunului simt!
Iar tu Andy,spui ca la biroul vostru ,nenumarati Romani ar fi vrut sa stie unde pot aduce ajutoare ...etc!?
De ce nu le-ai spus sa le aduca la sediul vostru,pe care deja ei il cunosc,iar apoi sa fi luat legatura cu unul dintre transportatorii romani,al caror contact deja poate il ai,sau il gaseai!?
Dintre toti Romanii(intreprinzatori sau nu) carora le-ai luat interviuri pina acum,poate s-ar fi gasit vreunul sa-si ofere serviciile,daca ar fi fost solicitat!?
E foarte usor sa punem intrebari si sa ne indignam!
In comunitatea noastra lipseste organizarea,iar acolo unde se incearca aceasta organizare,se pun bete-n roate.
In teorie suntem cu totii de acord,ca .."nu suntem de acord" si ca trebuie facut ceva!
Fiecare avem dreptate si...atit!
Mihai

Mesajde gd13 » 11 Apr 2009, 14:49

el_condor2 scrie:
Dragi asociaționiști, cutremurul de la L’Aquila nu a distrus doar case ci ne-a făcut și un mare bine (probabil singurul bine pe care l-a făcut): a arătat cât valorați cu adevărat, câtă putere, interes și influență aveți în comunitate, în lumea politică românească sau italiană. Adică, zero. Un mare și sec zero. Astfel încât, de acum, înainte de a vă mai isteriza îmbrăcând roluri de reprezentanți, amintiți-vă de cei cinci români, dintre care doi copii, morți la L’Aquila și la celelalte 300 de persoane lăsate de izbeliște.
[/i]

Adevarul a fost scos la iveala dar nu stiu cati il vad...
1.Nicio asociatie romaneasca nu va reusi sa se impuna in fata comunitatii sau a societatii pana cand nu va elimina promovarea unei politici inchise doar spre propria etnie.Dar ce spun eu? !!!Promovarea politicii sau a unei strategii...Promovare interesului .
2.Nimeni nu poate fi judecat de faptul ca ,implicandu-se in voluntariat , nu reuseste sa depaseasca propriile limite : organizatorice, logistice, de concepere a unor proiecte viabile, lispa unei echipe pregatitte si responsabile.
3.Luati la raspundere intai factorii de decizie (care primesc salariu pentru asta...) si marii preferati ai asociationismului de catre reprezentantii politicilor anterioare si...viitoare.
4. Sunt si romanii anonimi care se implica cum /cand pot si nu au nevoi de nici o organizatie constanta careia sa-i dedice timpul liber....
gd13

Mesajde el_condor2 » 11 Apr 2009, 18:06

Patru romani nevinovati, arestati pentru furt agravat si achitati in localitatea l’Aquila
de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro

Sâmbătă, 11 aprilie 2009, 18:47 Actualitate | Diasporă

Elena Vicu, romanca de 51 ani acuzata, impreuna cu alti trei conationali, de furt agravat in orasul San Felice d’Ocre (L’Aquila) - grav afectat de cutremurul din 6 aprilie, a fost achitata in cursul serii de vineri, 10 aprilie, la cererea procurorului Fabio Picuti, care a afirmat “inexistenta faptelor”.

Impreuna cu Elena Vicu au fost achitati si ceilalti trei romani: Daniel Ioan Vicu, Stefania Popa si Ioan Popa, acuzati de comiterea aceluiasi delict.

Cei patru romani au fost arestati vineri dimineata cu acuzatia de furt agravat in locuintele afectate de cutremur, dupa ce au fost vazuti iesind dintr-o casa din localitatea San Felice d’Ocre, unde romanca a lucrat ca menajera pentru un batran invalid, Luigi, internat in prezent in spital. Ei au fost dusi intr-un arest improvizat, la sediul Garzii financiare din l’Aquila.

Romanii au fost acuzati de sustragerea sumei de 100.000 de euro, pe care italianul ii tinea ascunsi in casa.

Imediat dupa arestarea romanilor, premierul Silvio Berlusconi s-a declarat satisfacut de “promptitudinea” de care au dat dovada fortele de ordine in arestarea romanilor: “Am anuntat operatiuni dure impotriva furturilor din locuintele afectate de cutremur, iar astazi (vineri - n.red.) au sosit 700 de oameni ale fortelor armate, dintre care 100 implicati in logistica si 600 pe teren. S-au inregistrat deja primele rezultate: au fost arestati patru romani, doi barbati si o femeie care au incercat sa jefuiasca o casa si au fost gasite asupra lor alte obiecte, cu cea mai mare probabilitate obtinute in urma unor furturi precedente”. Premierul italian a declarat presei ca “a fost ceruta o procedura de judecare de urgenta pentru cei patru romani. In acest fel, dam un raspuns imediat acestor fapte si evitam ca ele sa se repete”.

Mesajul premierului, precum si imaginile arestarii celor patru romani, au fost preluate de telejurnalele nationale si difuzate imediat dupa relatarea despre funeraliile de stat ale victimelor cutremurului.

Elena Vicu si-a sustinut de la inceput inocenta: ea a strigat catre jurnalistii prezenti ca este nevinovata, aflandu-se in casa batranului cu acordul acestuia.

Ancheta a dovedit ulterior ca cei 100.000 de euro erau neatinsi, precum si bijuteriile care se aflau in casa italianului.

“Eu tin la Luigi, nu i-as fi facut nicioada vreun rau”, au fost primele cuvinte ale romancei, dupa eliberarea sa. “Noi suntem persoane oneste. Am intrat in casa cu acordul batranului, pentru a ne lua lucrurile si a ne intoarce in Romania. Am fost de mai multe ori singura in casa, atunci cand domnul Luigi era in spital, nu a lipsit nicioadata nimic”, a declarat Elena Vicu, citata de ANSA.

Procesul scurt, dar intens mediatizat , al romanilor, a fost primul demers judecatoresc care a avut loc in orasul aproape distrus de cutremurul de luni, 6 aprilie. In ciuda erorii flagrante, autoritatile s-au declarat satisfacute de propriile demersuri: “Stirea este ca s-a desfasurat un proces, indiferent de rezultat: achitare sau condamnare. Autoritatile au demonstrat ca pot controla teritoriul, procuratura ca poate lucra, avocatii ca isi pot desfasura in mod exemplar munca”, a declarat pentru agentia AGI Paolo Carretta, comandandantul Scolii de Inspectori din L’Aquila.

In cele din urma, tot s-a gasit un vinovat: desi achitat pentru acuzatia de furt agravat, fiul Elenei, Daniel Ioan Vicu, s-a ales cu o condamnare la sase luni cu suspendare pentru… posesia unei bate de baseball in masina!

Nu exista pana in informatii cu privire la alti romani condamnati pentru furturi agravate in locuintele afectate de cutremur. Un alt roman este cercetat impreuna cu un cetatean marocan pentru furturi in locuintele semi-distruse de cutremur.
,,, cel mai mare pacat din lume este NESIMTIREA ! ,,, ( parintele Ilie CLEOPA )
http://basarica.wordpress.com/
Imagine
el_condor2

Mesajde Andy » 11 Apr 2009, 19:07

Mihai eu pe blogul meu m-am referit la ineficienta institutiilor si anume ambasade, consulate...nu m-am referit nici la PIR nici la alta asocuiatie...si i-am dat dreptate amicului Gaita pentru simplu fapt ca cine se bate cu pumnul in piept ca reprezinta romanii trebuie sa o si demonstreze in asemenea momente...adica nu ceri sa reprezinti romanii in Parlament sau Primarii iar cand are nevoie romanul de tine spui ca "dar tu de ce n-o faci"...fiecare dintre noi are problemele personale si financiare ale momentului...tocmai de aia ma si intrebam ce eficienta ar avea plecarea individuala cu 20 de cutii de conserve si 10 baxuri de apa...s-ar crea un haos la L'Aquila...recunoaste si tu odata ca suntem depasiti de moment si ca nu exista asociationism politic sau voluntar puternic...as spune mai multe dar intram in saptamana patimilor si e mai bine sa ma opresc aici!!!
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde Andy » 11 Apr 2009, 19:14

...si inca ceva Mihai: intaresc afirmatia ta: nu am spus niciodata ca reprezint romanii, nu am cerut sa fiu votat, nu am cerut loc in Primarii, Parlament sau alte "beneficii" culturale...in plus , ce treaba are salariul meu de jurnalist in situatia asta?...e de prost gust pentru tine ca imi spun parerea?...adica sa tac si sa spun ca cei care au pretentii sau ocupa locuri publice nu trebuie sa faca nimic?...inteleg ca tacerea e comoda pentru multi...iti repet: nu m-am referit la PIR, poate m-am referit la parlamentarii romani de Diaspora pe care si tu i-ai "atins" de multe ori...ce te-a apucat dragostea de asociatii dintr-o data!!!
mesajul din blogul meu a fost cel pe care l-a inteles majoritatea, doar tie ti-a sarit mustarul...trebuie sa intelegi ca sunt un simplu cetatean care isi exprima parerea...nu-s o persoana publica sau lider...aici voi posta unul din comentariile Ginei...poate te calmezi putin.
3.Luati la raspundere intai factorii de decizie (care primesc salariu pentru asta...) si marii preferati ai asociationismului de catre reprezentantii politicilor anterioare si...viitoare.
...as vrea sa cred ca nu te simti si tu un reprezentant al romanilor care s-a "alterat" la acuzatia de ineficienta... :lol: :lol: :lol:
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde Mihai » 11 Apr 2009, 21:25

Andy scrie:...si inca ceva Mihai: intaresc afirmatia ta: nu am spus niciodata ca reprezint romanii, nu am cerut sa fiu votat, nu am cerut loc in Primarii, Parlament sau alte "beneficii" culturale...in plus , ce treaba are salariul meu de jurnalist in situatia asta?...e de prost gust pentru tine ca imi spun parerea?...adica sa tac si sa spun ca cei care au pretentii sau ocupa locuri publice nu trebuie sa faca nimic?...inteleg ca tacerea e comoda pentru multi...iti repet: nu m-am referit la PIR, poate m-am referit la parlamentarii romani de Diaspora pe care si tu i-ai "atins" de multe ori...ce te-a apucat dragostea de asociatii dintr-o data!!!
mesajul din blogul meu a fost cel pe care l-a inteles majoritatea, doar tie ti-a sarit mustarul...trebuie sa intelegi ca sunt un simplu cetatean care isi exprima parerea...nu-s o persoana publica sau lider...aici voi posta unul din comentariile Ginei...poate te calmezi putin.
...as vrea sa cred ca nu te simti si tu un reprezentant al romanilor care s-a "alterat" la acuzatia de ineficienta... :lol: :lol: :lol:

:D :D :D Andy,singura consideratie ,care-ti era destinata,este cea legata de posibilitatea de a fi dat asistenta logistica,celor ce ar fi vrut sa aduca ceva,dar nu stiau unde si cum.
Restul,era adresat "categoriei"!
Nu mi-a sarit deloc tandara! :mrgreen: Nici nu m-am gindit ca te-ai fi referit la PIR si chiar dac-ai fi facut-o,nu ma alteram! :D ..Deci calm! :D
In plus,am incercat sa explic,de ce nu ar fi putut interveni asociatiile si care le sunt limitele,fara sa ma fi apucat drăganu' de ele !
Mihai

Mesajde Mihai » 11 Apr 2009, 22:42

Mihai

Mesajde gd13 » 11 Apr 2009, 22:55

Cu siguranta sunt mai multe care "si stanno organizando"...
gd13

Mesajde Andy » 12 Apr 2009, 00:13

Mihai scrie:
Andy scrie:...si inca ceva Mihai: intaresc afirmatia ta: nu am spus niciodata ca reprezint romanii, nu am cerut sa fiu votat, nu am cerut loc in Primarii, Parlament sau alte "beneficii" culturale...in plus , ce treaba are salariul meu de jurnalist in situatia asta?...e de prost gust pentru tine ca imi spun parerea?...adica sa tac si sa spun ca cei care au pretentii sau ocupa locuri publice nu trebuie sa faca nimic?...inteleg ca tacerea e comoda pentru multi...iti repet: nu m-am referit la PIR, poate m-am referit la parlamentarii romani de Diaspora pe care si tu i-ai "atins" de multe ori...ce te-a apucat dragostea de asociatii dintr-o data!!!

:D :D :D Andy,singura consideratie ,care-ti era destinata,este cea legata de posibilitatea de a fi dat asistenta logistica,celor ce ar fi vrut sa aduca ceva,dar nu stiau unde si cum.
Restul,era adresat "categoriei"!
Nu mi-a sarit deloc tandara! :mrgreen: Nici nu m-am gindit ca te-ai fi referit la PIR si chiar dac-ai fi facut-o,nu ma alteram! :D ..Deci calm! :D
In plus,am incercat sa explic,de ce nu ar fi putut interveni asociatiile si care le sunt limitele,fara sa ma fi apucat drăganu' de ele !

ok Mihai :D
Andy

Mesajde el_condor2 » 13 Apr 2009, 23:19

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-558 ... itatii.htm

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, raspuns online: Cei care au au dat ordine si au comis aceste fapte grave impotriva cetatenilor sa fie judecati la Curtea de la Haga pentru crime impotriva umanitatii
Imagine
el_condor2

Mesajde el_condor2 » 14 Apr 2009, 10:57

,,,, STIREA ASTA AR TREBUI SA FIE PE PRIMA PAGINA ,,, OAMENI CARE AU FOST OMORITI A DOUA OARA !!! ,,,

Mesaj nou de gd13 pe Ieri, , 16:14

"I morti che non ci dicono". Una segnalazione, una riflessione, una denuncia.

IL TERREMOTO CANCELLA ANCHE I CLANDESTINI

Sotto le macerie nell’aquilano anche un numero imprecisato di persone senza permesso; ma nessuno li cerca.

Pubblicato venerdì 10 Aprile 2009
Da: Marco Carniani

Fonte:OndiMigranti

Il terremoto, che ha devastato L’Aquila e che sta segnando nel profondo la vita della sua gente, porta via anche la vita dei clandestini, che la Lega vorrebbe richiusi in un carcere speciale chiamato CIE. Invisibili, ancora più di prima; senza un nome e senza persone care che ne denuncino la scomparsa. Una segnalazione, da confermare, ma che deve renderci tutti più umani, affinché l’assenza di un pezzo di carta - chiamato permesso - non affievolisca la solidarietà di questi giorni.

Il centro storico dell’Aquila è da abbattere e ricostruire. E questo lo dicono in tanti. I morti, i feriti e gli sfollati sono stati contati, più o meno precisamente. E questo lo dicono tutti. Adesso vi dirò qualcosa che non dice nessuno.

Gli scantinati e i seminterrati del 90% del centro storico erano stati affittati. In nero. Dentro c’erano clandestini, immigrati, extracomunitari. Ammassati come bestie. Ci sono ancora. Centinaia di persone che non risultano all’anagrafe, che non compaiono nelle liste dei dispersi, che non esistono. I proprietari delle case che si sono messi in salvo non ne denunciano la presenza. Non gli conviene. Nessuno li cerca. Nessuno li piange. Da vivi non esistevano, non esistono neppure da morti. Spazzati via di nascosto, come la polvere sotto al tappeto. In fondo, perchè darsi tanta pena per loro? Una tomba ce l’hanno già. E questa volta non gli è costata niente. Gliel’abbiamo data gratis.

All’Aquila sono in molti a saperlo. Ora, lo sapete anche voi.
http://www.ondemigranti.net/index.php?lang=ro
Imagine
el_condor2

Mesajde Vicentiu Acostandei » 14 Apr 2009, 15:42

IL TERREMOTO CANCELLA ANCHE I CLANDESTINI
http://www.youtube.com/v/zz8GuoCjIKo
La verità brucia ma risana
Vicentiu Acostandei

Mesajde Nadia Bobar » 14 Apr 2009, 21:38

Mi se pare absurd ca bietii oameni ce locuiau clandestin la L'Aquila sa nu fie luati in considerare:(, ce chestie lipsita de omenie!
Daca persoanele pe care le iubim ne sunt luate, pentru ca ele sa continue sa traiasca, nu trebuie sa incetam sa le iubim. Casele ard, persoanele mor, dar iubirea adevarata e pentru totdeauna. http://nadina78.wordpress.com/
Nadia Bobar

Mesajde LucianM » 14 Apr 2009, 22:30

Nu sunt avocat, dar sa facem o presupunere: vine cutremurul si casa se darama; asa cum au mai fost cazuri, o anumita persoana reuseste sa ramana intr-un spatiu care ii permite sa supravietuiasca; faptul ca proprietarul nu anunta posibilitatea existentei unei persoane sub daramaturi, iar acea persoana moare din cauza ranilor, setei sau foamei nu face ca proprietarul sa fie vinovat de omor din culpa sau poate chiar cu premeditare stiind ca ar putea sa fie inca cineva viu. Cu buna stiinta il lasa acolo sa moara, cu speranta ca nu va fi descoperit, in felul acesta el scapand de o amarata de amenda pt ca ar fi gazduit acele persoane. Oare nu seamana cu gandirea multor criminali? Mi-ar place ca cineva calificat sa raspunda la aceasta intrebare.
Speranta intotdeauna moare ultima.
LucianM

Mesajde Mihai » 15 Apr 2009, 14:33

Aiuti a distanza e stop al fai da te

A volte la generosità verso chi è in difficoltà può causare ulteriori problemi. È il caso dei tanti volontari che, spontaneamente, si recano in Abruzzo e si mettono a disposizione. «Ma arrivano assolutamente impreparati - spiega Agostino Miozzo, responsabile dell’ufficio volontariato e relazioni internazionali della Protezione civile - e non attrezzati. In questo momento ci troviamo in emergenza e non possiamo permetterci di istruire volontari. Dispiace, ma li dobbiamo rispedire a casa». Un’abitudine molto diffusa, ma non tipicamente italiana: «Arrivano da tutto il mondo - continua Miozzo - Ieri ne sono spuntati otto dal Messico e un ingegnere giapponese che non parla una parola di italiano: anziché un supporto, diventano un ingombro. Chi arriva in situazioni d’emergenza, come queste, deve essere inquadrato in un gruppo e deve sapere esattamente cosa fare, ma soprattutto cosa non fare».

COME AIUTARE. L’invito è quindi il seguente: sì alla generosità, ma da casa. Anche perché la rincorsa verso le zone terremotate può causare problemi alla viabilità e rallentare l’arrivo dei soccorsi. La Croce Rossa ha istituito un numero verde (800.166.666) che fornisce informazioni di qualsiasi tipo. «Riceviamo tremila chiamate al giorno - spiega Lucia Allegra, dell’ufficio relazioni con il pubblico - I nostri operatori spiegano come comportarsi e gestiscono la raccolta di materiale presso le sedi locali, anche per le associazioni che vogliono usare il nostro canale».

COSA SERVE. La donazione in denaro, attraverso i conti correnti attivati dalle associazioni, è la soluzione migliore «anche perché - spiega Miozzo - c’è molta generosità bizzarra: armadi svuotati di vestiti destinati alla spazzatura o medicine scadute. Questo non ci serve». (MARCO BRESOLIN, foto Ap)

http://www.metronews.it/news-italia/sis ... %3Fexp%3D1

Iata un articol referitor,printre altele,la felul in care trebuie organizate ajutoarele si la cei ce sunt abilitati sa o faca!

Ceea ce spuneam mai sus: Fara "hei rupisme" de fatada,orice fel de activitate de intrajutorare,trebuie sa fie atent controlata si monitorizata de organismele pregatite special sa o faca,tocmai pentru a se evita haosul si anarhia!
Mihai

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii despre articolele din presa