Andy scrie:MIHAI, foarte frumoasa initiativa...dar romanii nu locuiesc doar la RomaMihai scrie:http://www.rgnpress.ro/Economic/Social/Colectare-de-ajutoare-pentru-victimele-din-Abruzzo-la-Centrul-Comercial-si-Social-La-Strada.html
Se vede Linkul !?Daca nu rugam voluntarii sa trimita SMS uri si mailuri circulare,ca si pina acum!
Cred ca n-are sens sa fie umplute de venin gratuit asemenea subiecte.![]()
![]()
...chestia cu veninul n-am inteles-o!...in plus, RGNpress e citita de cativa romani...de ce nu apare anuntul in marile ziare online, la posturile de radio , tv, etc?...din nou ma intreb ce treaba are veninul in treaba asta!
Ma refeream la faptul,ca acesta e un subiect mult prea dureros si delicat,pt. a-l umple de veninul polemicilor gratuite!
Ex; Daca cineva face "vrea sa-si faca imagine",daca nu face....de ce nu face,daca face si nu expune,e ca si cum n-ar fi facut!
O asemenea tragedie,depaseste cu mult posibilitatile de actiune si abilitatile oricarei forme asociative etnice.
Toate asociatiile(mici exceptii),opereaza in regim de voluntariat.
Care dintre cei ce comenteaza ,ar fi avut posibilitatea (si)sau ar fi fost dispusi, sa se invoiasca de la serviciu,pt. a participa ca voluntar pt. citeva zile, la fata locului!?
Tot ceea ce a insemnat ajutor si voluntariat ,a fost pus sub controlul strict al protectiei civile,care a facut selectia pe criterii obiective de competente si in functie de necesitatile lor de acoperire. Noi suntem obisnuiti cu" hei-rupul" (retoric),ce in cazul de fata nu putea functiona,ba mai mult ar fi incurcat,in loc sa fie de folos.
Exact in aceasta directie s-au indreptat si apelurile lui Guido Bertolaso,seful protectiei civile,care a solicitat "voluntarilor(populatiei)" sa se abtina de la interventii ad-hoc,singura institutie abilitata sa selectioneze si autorizeze interventia si participarea voluntarilor,fiind exact "Protectia civila",din motivele pe care deja le-am amintit.
In privinta posibilitatii reale de penetrare a informatie,poate ai dreptate ,RGN,forumurile si blogurile sunt citite de "citiva romani"!
Uzul emotivitatii cititorilor,pt. a incerca sa se instige indignarea nationala,impotriva asociationismului bun sau rau....cum il percepe fiecare,mi se pare de prost gust.
Aceasi intrebare i se poate pune oricui; Unde erai cind....!?
Te-ai dus la fata locului sa speculezi mediatic(si sa-ti iei salariul) pe fotografierea nenorocirii si tragediei altora!?...Dar o mina de ajutor ai dat.!?..sau nu...ca nu e treaba ta!?
Putina decenta in asemenea momente n-ar strica nimanui.
Evident raspunsul ar fi acelasi sablon patentat; "Eu nu fac parte,nu sunt reprezentant"!
Parerea mea,e ca in asemenea situatii,aceste "distinctii" sunt .....deplasate si la limita bunului simt!
Iar tu Andy,spui ca la biroul vostru ,nenumarati Romani ar fi vrut sa stie unde pot aduce ajutoare ...etc!?
De ce nu le-ai spus sa le aduca la sediul vostru,pe care deja ei il cunosc,iar apoi sa fi luat legatura cu unul dintre transportatorii romani,al caror contact deja poate il ai,sau il gaseai!?
Dintre toti Romanii(intreprinzatori sau nu) carora le-ai luat interviuri pina acum,poate s-ar fi gasit vreunul sa-si ofere serviciile,daca ar fi fost solicitat!?
E foarte usor sa punem intrebari si sa ne indignam!
In comunitatea noastra lipseste organizarea,iar acolo unde se incearca aceasta organizare,se pun bete-n roate.
In teorie suntem cu totii de acord,ca .."nu suntem de acord" si ca trebuie facut ceva!
Fiecare avem dreptate si...atit!