DIVERSE....

Se pot deschide comentarii asupra articolelor din prima pagina sau din diferite ziare ori reviste

Moderatori: ellenapetruza, anya, Andy

Re: DIVERSE....

Mesajde el_condor2 » 24 Noi 2009, 21:02

,,, cel mai mare pacat din lume este NESIMTIREA ! ,,, ( parintele Ilie CLEOPA )
http://basarica.wordpress.com/
Imagine
el_condor2

Mesajde Tavi » 24 Noi 2009, 22:06

N-am putut suporta decât 8 min. ! Acest film ar trebui să ajungă cu orice preţ pe forumurile moldovenilor de peste Prut care stau cu curul în două luntre sau se ruşinează să se declare români pentru că au fost prostiţi şi multe din atrocităţile făcute de ruşi le pun pe seama românilor.
Tavi

Mesajde el_condor2 » 01 Feb 2010, 15:50

http://www.adevarul.it/stiri/social/rom ... igran-ilor

Românii, prea individualişti pentru a participa la greva imigranților

1 martie este ziua în care imigranţii din Italia vor protesta împotriva discriminării, dar principalele asociaţii de români din Piemonte se tem că foarte puţini dintre conaţionalii noștri vor participa la grevă.

„24 de ore fără noi, o zi fără imigranţi”. Acesta este numele şi scopul iniţiativei unui comitet de străini şi italieni care refuză rasismul şi care s-a mobilizat şi prin intermediul internetului, creând un blog pentru a organiza greva imigranţilor (http://www.primomarzo2010.com).
,,, cel mai mare pacat din lume este NESIMTIREA ! ,,, ( parintele Ilie CLEOPA )
http://basarica.wordpress.com/
Imagine
el_condor2

Mesajde ellenapetruza » 03 Feb 2010, 13:44

În spatele fiecărei femei puternice stă un bărbat şomer

Dacă în anii ‘70 femeile nu reprezentau nici 30% din piaţa europeană a muncii, în 2008 ajunseseră la 43%, iar criza globală le-a împins către pragul de 50%. România a intrat şi ea în trend.
...........................................................................................................................
Lipsite de forţă, dar educate

În România, femeile reprezintă 45% din populaţia ocupată. În schimb, în ceea ce priveşte rata şomajului, bărbaţii acoperă aproape două treimi din cei 700.000 de şomeri înregistraţi până în luna septembrie a anului trecut. „Decalajul a fost provocat de căderea sectorului de construcţii şi mersul descendent al industriei grele, domenii ocupate majoritar de bărbaţi“, explică Luana Popa, membru fondator al Coaliţiei Asociaţilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA).

http://www.capital.ro/articol/in-spatel ... 31204.html

ps. asa ne trebuie daca am vrut drepturi egale :D :oops:
ellenapetruza

Mesajde LucianM » 08 Feb 2010, 20:10

"Te-a anuntat seful ca te da afara? Afla aici care iti sunt drepturile!

Daca in urma cu cativa ani concedierea, platile compensatorii sau somajul devenisera exceptia de la regula, de un an de zile majoritatea romanilor traieste cu teama ca ar putea ramane pe drumuri. Fie ca exista motive intemeiate, fie ca folosesc criza economica drept pretext pentru a-si mai reduce din cheltuieli, o parte din patronii care-si anunta angajatii ca ii vor da afara vor s-o faca si cu un minimum de cheltuieli.

Si cum sa dai un singur om afara pe motive de incompetenta poate dura prea mult si da batai de cap angajatorului, situatia cel mai des intalnita, cel putin de cand a inceput criza, este incercarea patronului de a-si intimida salariatul in asa fel incat acesta sa-si dea demisia."

Citeste mai departe
Speranta intotdeauna moare ultima.
LucianM

Re: DIVERSE....DACA AVETI CURSURILE DE MEDIATOR

Mesajde miaomiaoionescu » 10 Feb 2010, 12:56

Roma – 9 febbraio 2010 - Il Ministero dell’Interno cerca mediatori linguistico culturali per i centri dia accoglienza dei richiedenti asilo nel sud Italia e per lo sportello unico immigrazione della prefettura Roma.

Nei centri di accoglienza, i mediatori aiuteranno a raccogliere e verbalizzare le dichiarazioni dei migranti che chiedono asilo o una altre forme di protezione, spiegando loro leggi e regolamenti. Sono previsti due tipi di servizio: “permanente”, con mediatori sempre presenti nei centri, o a “invio su chiamata”, con mediatori reclutati nel giro di 48 ore.

I centri dove verranno impiegati i mediatori sono ad Agrigento, Bari, brindisi, Caltanissetta, Crotone, Foggia, Messina, Siracusa e Trapani. Tra le lingue richieste, oltre a quelle veicolari come arabo, francese inglese e spagnolo, ci sono quelle dei principali Paesi di provenienza dei richiedenti asilo: Afghanistan, Algeria, Costa d’Avorio, Egitto, Eritrea, Etiopia, Ghana, Iraq, Marocco, Nigeria, Somalia, Sudan e Tunisia.

I mediatori presso prefettura di Roma dovrebbero invece facilitare il rapporto tra utenti e operatori per tutti i servizi dello Sportello unico, come flussi di ingresso, ricongiungimenti e regolarizzazione. essere preferibilmente madrelingua e vantare una larga esperienza di mediazione.

Le società interessate a presentare un’offerta dovranno inviare una richiesta entro il 25 febbraio prossimo.

http://www.stranieriinitalia.it/attuali ... 10344.html
miaomiaoionescu

Mesajde ellenapetruza » 11 Feb 2010, 02:02

Criza l-a făcut din director şomer

Adrian Ştefănescu, în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, a rămas fără loc de muncă de două ori într-un deceniu. Ultima oară, criza l-a făcut şomer. Câştiga binişor, peste salariul mediu, din poziţia de director tehnic al unei firme de termopane. A fost disponibilizat în 2008, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Atât de obosit era, că nu a simţit lovitura. Un an a trăit din ajutorul de şomaj. Un an de căutări disperate.

Inginerul mecanic are de două luni un alt loc de muncă şi povesteşte pentru evz.ro despre cum poţi ajunge din director şomer, dar şi despre oportunismul angajatorilor pe timp de criză.

Bărbatul ar putea fi tătăl, unchiul, soţul sau prietenul vostru. Povestea inginerului mecanic concediat de criză este a altor câtorva sute de mii de români. Firma care l-a făcut şomer, ”Aplast”, a crescut constant şi nimic nu dădea de înţeles că mulţi dintre angajaţi vor ajunge pe drumuri. Ştefănescu a început să lucreze pentru firma de termopane în mai 2008.

”Le-am pus ordine în afacerea din Bucureşti, au mai deschis aici două depozite, iar după două luni m-au transferat la Ploieşti, la fabrică, director tehnic. Eu pentru asta mă angajasem”, povesteşte inginerul, care, iniţial era plătit cu 1.800 de lei, iar apoi, ca director, i-a crescut remuneraţia la 4.000.

”Nu am vrut să dau oameni afară şi am plecat eu”

Lucrurile păreau să meargă bine. Lunar, patronul îşi mărea producţia şi angaja oameni în plus. ”Când m-am angajat eu, aveau aproape 200 de angajaţi, iar în toamna lui 2008, când a venit criza, numărul ajunsese la 700. Cu producţia, la fel. De la 6.000 de produse, uşi, ferestre, am ajuns ca în două luni să facem 21.000”, îşi aminteşte Ştefănescu, adăugând apoi că secţia pe care o conducea ajunsese să scoată produse în valoare de 5 milioane de euro.

Dar, din punctul de vedere al inginerului, firma care l-a transformat din director în şomer s-a avântat prea tare şi a avut de pierdut. ”Ei lucrau foarte mult comenzi câştigate pe licitaţii la blocuri. Dar construcţiile au stagnat din toamna lui 2008 şi atunci le-a scăzut şi lor producţia. Şi au făcut restructurări. Eu am fost unul dintre primii plecaţi”, spune Adrian Ştefănescu.

Pe lângă reducerea consturilor, bărbatul bănuieşte că patronul l-a restructurat şi din motive personale: nu a vrut să dea afară angajaţi, plus reproşurile despre creşterea prea mare a producţiei.

”Eu nu am avut ce face şi i-am spus patronului că trebuie să ne oprim undeva, pentru că lună de lună producţia creştea cu 2.000 de tâmplării. Chiar dacă nu era criza, undeva trebuia să te opreşti. Nu eram singurii care făceam termopane. Şi aşa a rămas el cu o fixaţie pe mine, iar când au început restructurările mi-a cerut să dau oameni afară. Eu nu am vrut. Atunci zice: Bine, atunci dă-ţi demisia! Zic eu nu-mi dau demisia, daţi-mă afară. M-a mai ţinut două zile şi m-a dat afară”, povesteşte Adrian Ştefănescu cum a ajuns şomer.

”Nu e greu să găseşti un job, ci să găseşti un job legal”

Nici nu a simţit vestea, care a devastat sute de mii de angajaţi în România. ”Eram atât de obosit, că nu mă mai interesa”, spune inginerul, care la momentul în care a aflat că a fost dat afară a fost uşurat că nu mai munceşte şi câte 14 ore pe zi. Pleca la serviciu la 05.00, pogramul începea la 07.00, şi se întoarcea acasă la 01.00, la 02.00 noaptea.

Uneori ajungea şi la 04.00 acasă, iar la 10.00 suna telefonul care îl chema din nou la muncă. Aşa a ajuns pentru a doua oară şomer, după ce în 1997, a fost disponibilizat de la uzina ”Vulcan - fabrica de maşini”, astăzi membră a Grupului Tender. Şi acum, ca şi atunci, Ştefănescu a luat aproape un an indemnizaţie de şomaj. Timp în care a căutat necontenit un loc de muncă, dar s-a izbit în aceeaşi măsură de oportunismul şi neseriozitatea multora dintre angajatori.

”Nu e greu să găseşti un job, ci să găseşti un loc de muncă legal”, mărturiseşte bărbatul. Aşa îşi aminteşte cum a lucrat timp de o lună la o firmă de stivuitoare, fără să primească un ban. Numai cu mătura nu a dat, povesteşte inginerul, absolvent al Facultăţii de Inginerie Mecanică din Bucureşti. ”Mi-au spus că primele două săptămâni sunt de probă. Apoi, că nu au reuşit să-şi dea seama despre mine şi să mai stau două săptămâni, dar neplătite, că nu au bani. Era înainte de sărbători şi tocmai îl văzusem pe patron că şi-a luat altă maşină, un BMW”, spune bărbatul cum a plecat din firma de stivuitoare. Apoi, a lucrat pentru un turc.

”Firmele încearcă să profite de tine. M-a ţinut o lună, în septembrie anul trecut, fără acte, apoi încă o lună în probă şi după aceste două luni, când şi-a văzut lucrurile rezolvate nu am mai colaborat. Am fost tot director tehnic cu trei subalterni, dintre care unul fără acte, şomer”, povesteşte Ştefănescu, care şi-a postat CV-ul pe toate site-urile de joburi.

”Toţi patronii cer engleza”

Povesteşte apoi despre interviul la o firmă, al cărei anunţa l-a găsit chiar la AJOFM. ”Mă întreabă dacă ştiu engleză. Le spun că da. Apoi, dacă ştiu coreeană. Le-am spus că nu, dar că pot învăţa în trei luni, dacă îmi păstrează jobul. Apoi, am aflat că aveau deja pe cineva chiar din Coreea, dar că erau nevoiţi să facă anunţul public”, mărturiseşte bărbatul, care, vâzându-se şomer, a vrut chiar să-şi deschidă o firmă. Taxele percepute de stat şi perspectivele restrânse de profit l-au descurat.

În perioada în care a fost doar un număr dint statistica şomerilor de criză, Ştefănescu a încercat să facă şi cursuri organizate de AJOFM, doar, doar şi-ar găsi ceva de muncă. Însă, ofertele erau limitate. ”Ei aveau cursuri de lăcătuş, tâmplari. Eu asta ştiam. Aşa că am făcut un curs de engleză pentru care am şi diploma. Toţi patronii îţi cer engleza, ai, nu ai nevoie”, spune inginerul. Cursul de engleză i-a prins de minune, căci la firma la care lucrează acum toate softurile şi programele sunt în această limbă.

Ştefănescu şi-a găsit un loc de muncă după aproape un an de căutări. De două luni, este inginer mecanic, la ”Dr. Kocher”. ”Colaborasem cu ei, ştiam că au nevoie de un om şi aşa m-am angajat”, spune Ştefănescu. Nu mai deţine însă, o funcţie de conducere, nu mai are oameni în subordine. Nici salariul nu e la fel de mare ca înainte de să devină şomer al crizei. A ajuns să aprecieze că e un loc de muncă legal.
Sursa Evz.ro
ellenapetruza

Mesajde ellenapetruza » 17 Feb 2010, 11:00

Alunecari de teren in Calabria si Sicilia !

Iată ce a rămas după alunecarea versantului din Maierato

Autorităţile au ordonat evacuarea a 2300 de persoane. Cel mai greu au fost convinşi bătrânii care nu doresc să îşi părăsească casele.
După ce în cursul zilei de luni, 15 februarie, o alunecare de teren masivă a pus în pericol viaţa oamenilor, autorităţile au decis evacuarea persoanelor din oraşul Maierato situat în Regiunea Calabria. Primarul oraşului a declarat că a ordonat evacuarea pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Astfel, peste 2300 de persoane au fost nevoite să îşi părăpsească locuinţele.
Alunecările de teren sunt provocate de precipitaţiile abundente din ultimele zile. Specialiştii în geologie au declarat că nu pot face absolut nimic atâta timp câp terenul continuă să îşi schimbe forma din cauza structurii sale moi şi a precipitaţiilor.
http://www.adevarul.it/stiri/actualitat ... i-maierato

http://www.youtube.com/watch?v=x1Qk_lYZa3Y
ellenapetruza

Mesajde ellenapetruza » 23 Feb 2010, 01:58

Ghidul copiilor imigranti care urmeaza scolile italiene, si in limba romana

Primaria orasului Milano a tradus in mai multe limbi, printre care si limba romana, o brosura informationala care se adreseaza parintilor ce isi inscriu copii in sistemul scoalar italian, transmite Romanian Global News, care citeaza Romania in Contact.
Intitulat "Cum functioneaza scoala superioara in Italia. Informatii de inceput", acest ghid ofera toate detaliile si pasii care trebuie urmati pentru o intelegere cat mai aprofundata a invatamantului italian.

Ghidul poate fi consultat aici: http://romaniaintheworld.files.wordpres ... aliana.pdf.

http://www.rgnpress.ro/content/view/41744/1/
ellenapetruza

Mesajde Andy » 23 Feb 2010, 11:04

Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde anya » 23 Feb 2010, 14:36

Nici una! :lol: :lol: :lol: :lol: Vorba unuia,el carei parti apartine? :wink:
"Boala de care sufera Romania,este lipsa de caractere"...N.Iorga

Nu-mi pare rau ca sunt roman,ci ca altii sunt...
anya

Mesajde ellenapetruza » 24 Feb 2010, 00:18

Fastweb, la mâna judecătorilor

de Cornel Toma in data de 23 Februarie, 2010 - 22:36

Judecătorii vor decide pe 2 martie dacă Fastweb va fi închisă sau nu

Cunoscuta companie de telecomunicaţii este implicată într-o „fraudă colosală”, aşa cum a fost definită de către Piero Grasso, Procurorul General Antimafia din Italia. Anchetatorii bănuiesc că au fost spălaţi 2,2 miliarde de euro.

Fastweb a fost implicată acum cinci luni a fost într-un scandal de proporţii cauzat de unul dintre managerii societăţii, care încerca să limiteze numărul clienţilor români. Dacă în octombrie anul trecut scandalul s-a limitat doar la luările de poziţie ale unor politicieni şi organizaţii de apărare ale drepturilor civile, „frauda colosală” a determinat astăzi căderea acţiunilor Fastweb la Bursa din Milano cu 7,56%.

Banii din TVA au ajuns în Seychelles

Totul a plecat de la o anchetă a procurorilor antimafia italieni care au descoperit o serie de rambursări de TVA necuvenite între anii 2003 şi 2007. Banii au ajuns într-un cont al băncii Barclays din Insulele Seychelles, iar ca beneficiar figura o societate cu un nume cât se poate de comun, Waldorf Investment. Pe firul acestor decontări s-a descoperit implicarea unor societăţi de calibrul Telecom Italia (prin Sparkle, societate a grupului, n.r), precum şi unor politicieni cunoscuţi.

Procurorii au cerut arestarea fostului manager şi fondator al Fasteweb, Silvio Scaglia şi a unui fost membru al consiliului de administraţie, Mario Rossetti. De asemenea este anchetat şi actualul manager al Fasteweb, Stefano Parisi. Au fost emise în tolal 52 de mandate arest. Anchetatorii consideră că cifra de afaceri a acestei organizaţii a fost de 2,2 miliarde de euro.

Un mandat de arest pentru un parlamentar

Pe lângă reprezentaţii societăţii de telecomunicaţii, procurorii au emis un mandat de arest pe numele deputalui PDL, Nicola Paolo Di Girolamo. Acesta nu este la prima abatere de la litera legii, dar până acum parlamentul nu a decis să-i ridice imunitatea parlamentară. Fotoliul de parlamentar pe care îl ocupă acum este unul rezervat pentru diaspora dar o mai veche anchetă a deminstrat că în momentul în care a candidat, Di Girolamo era rezident în Italia.

Fastweb, în pericol de a fi închisă

Toate aceste aspecte vor fi luate în consideraţie pe 2 martie, când judecătorii vor fi puşi în faţa cererii procurorilor de a bloca activităţile comerciale ale Fasteweb şi Telecom Italia Sparkle. Fastweb a remis un comunicat prin care anunţă că serviciile de telecomunicaţii oferite clienţilor nu vor fi sistate iar că cei 3.500 de angajaţi şi cei 8.000 de colaboratori nu-şi vor pierde locurile de muncă.

Fastweb este deţinută acum în proporţie de 82,1 % de către Swisscom.

http://www.adevarul.it/stiri/actualitat ... ecatorilor
ellenapetruza

Mesajde hugovictor » 25 Feb 2010, 11:13

Fotografii "instant" deosebite :

doc-slides Foto dell_anno.pps.ppt - 0.72MB
hugovictor

Mesajde hugovictor » 25 Feb 2010, 11:20

Instantanee mai mult decit comice (comicul de situatie :D ):

File Pps Comici - Made In Europa.ppt - 1.37MB
hugovictor

Mesajde ellenapetruza » 10 Mar 2010, 12:22

În căutarea morţilor fără morminte de la Canal

839 de morţi din şantierul comunist de exterminare de la Canalul Dunăre-Marea Neagră au fost identificaţi, în premieră, de un fost deţinut politic. Nici azi nu se ştie unde sunt îngropaţi. Numele lor au fost făcute publice în premieră de Fundaţia "Academia Civică", în expoziţia "Un cimitir programat".

Fără mormânt. Fără cruce. Au dispărut pur şi simplu de pe faţa pământului. După aproape 60 de ani, 839 de morţi au fost identificaţi de un fost deţinut politic în documentele primăriilor dobrogene, pe traseul cărora regimul comunist a intenţionat să construiască, în perioada 1949-1953, o cale directă între Dunăre şi Marea Neagră.

continuarea aici :
http://www.oamenisifapte.com/showthread ... 502#pid502
ellenapetruza

Anterior

Înapoi la Discutii despre articolele din presa