d.harja scrie:Atentie la declaratii... Nu e chiar indicat sa ne starnim antipatii. Nu ca ele nu ar exista si am fost printre primii care au luat o pozitie ferma impotriva anumitor manifestatii, dar nu e bine sa ne starnim si altele. Daca incepem sa zicem ca italienii sunt rasisti sau ca ne exploateaza, ei pot sa-ti raspunda foarte frumos: nu-ti convine, du-te acasa. Si o pozitie de genul acesta nu ne convine in contextul actual.
Vazusem mai sus o chestie privind "manipularea subliminala"; pai un exemplu poate fi si asta: "majoritatea italienilor accepta romanii" si alte variante de genul acesta. O afirmatie generala, pozitiva, care maguleste orgoliul.
Si fara intentia de a manipula pe cineva este ceea ce trebuie sa afirmam.
Dar trecand peste discursurile de psihologie, ceea ce e important e organizarea de initiative menite sa demonstreze partea buna, pozitiva a comunitatii noastre, valorizarea acesteia.
Cine trebuie sa ia o pozitie polemica, sa apere romanii de pretutindeni e statul roman care are o crestere economica importanta datorita banilor pe care ii trimite fiecare dintre noi.
Sunt ei, demnitarii de la Bucuresti, cei care au mijloacele necesare si limbajul adecvat pentru a face ceva concret.
Si mi-as dori sa fie ceva mai activi. Data trecuta a fost nevoie de manifestatia organizata de PIR pentru a interveni. Acum vad ca s-au trezit ceva mai devreme. Si asta e un semn pozitiv, dar evident nu suficient. Sa speram ca vor continua.
"italienii sunt rasisti si ignoranti" italienii "exploateaza" intr-un mod rusinos pe straini! Ne exploateaza in Italia, ne exploateaza Romania si in Romania...fura peste tot in Romania si sunt implicati in fel de fel de afaceri murdare si ilegale sa creasca bogatia, nivelul de trai si PID-ul italian, inclusiv PROSTITUTIA si TRAFICUL DE CARNE VIE. Daca ei imi raspund: "nu-ti convine, du-te acasa", le voi raspunde cu cunostinta de cauza, eu i-mi cunosc drepturile. Am facut mai mult eu (si cei ca mine) pentru tara asta, Italia, decat multi multi italieni care "inquinano inutilmente e dannosamente" atmosfera. Admir si respect pe cel care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, sa denunte nedreptatile, chiar in public, in ziare (dat fiind ca legea aici nu este respectata, justitie nu ni se face), cu riscul sa-si starneasca antipatii... onoare celui care va da dovada de verticalitate.