Inundatiile din Romania

evenimente de ordin general care se deruleaza nu doar in Italia

Moderatori: ellenapetruza, anya

Inundatiile din Romania

Mesajde hugovictor » 13 Iul 2010, 15:06

Inutil sa va amintesc ce s-a intimplat in zona Moldovei (Suceava in mod special !), Maramures si zona Galatiului. Mai nou, chiar si in Dobrogea (5 zile in urma). Inutil sa va reamintesc grava criza economica ce macina economia, inutil sa va amintesc incapacitatea guvernului de a gestiona situatia (a avut grija Ouatul Bombonel si Motocicleanu sa se taie cu spor padurile) dpdv financiar,etc.etc.etc.

Drept pentru care, lasam toate animozitatile si pasiunile la o parte, si la initiativa d-lui BOB VASILE din Marghera, ca si a d-lui Dan Ilinca,...incercam sa facem ceva pentru sinistrati. Personal, am misiunea de a contacta CRUCEA ROSIE din Mestre,...sa vedem daca putem organiza un transport de ajutoare pentru zonele sinistrate.Oficial !

In ce privesc membrii forumului acesta, si comunitatea romaneasca din Italia,...fiecare face dupa cum ii dicteaza constiinta si,...posibilitatile materiale. Stim, este criza, se apropie vacanta,nu sint bani,...dar ceva,...trebuie facut, de catre fiecare dintre noi !

As propune sa facem un "Centru de coordonare" pe acest forum, sa vedem cum, si in ce fel putem contribui fiecare, sa vedem cum putem sa coordonam si eventuale adeziuni ale diverselor asociatii si ONG-uri romanesti care actioneaza pe teritoriul italian, sa centralizam totul,...si sa trimitem totusi ceva in zonele sinistrate !

Va rog sa va expuneti parerile AICI, pe acest topic, si tot AICI, sa facem coordonarea tuturor actiunilor si activitatilor !
Rugam pe cei din tara (inscrisi pe forum) sa ne ajute sa identificam EXACT zonele sinistrate, si eventual necesitatile urgente ale sinistratilor. Multumesc anticipat pentru intelegere si pentru eventuala participare.
hugovictor

Re: Inundatiile din Romania

Mesajde Andy » 14 Iul 2010, 00:05

Noi ne organizam la Ancona...am vorbit azi cu preotul, zilele acestea vor intra si consulatul onorific si asociatiile...
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde ellenapetruza » 14 Iul 2010, 00:41

Mosule crezi ca la Firenze Valeriu ar fi dispus sa se implice ? daca da , sunt si eu prezenta ....in nume personal e mai greu ,aici trebuie organizare ....
ellenapetruza

Mesajde hugovictor » 15 Iul 2010, 16:16

Din discutia cu sefa Crucii Rosii din Mestre, se pare ca se poate rezolva intr-un fel problema, prin intermediul unei solicitari a Consulului onorific din Treviso, adresata Primariei (departamentul care se ocupa cu CRI), dar si o alta solicitare, adresata Protectiei Civile (tot in cazul Primariei). La actiunea aceasta, se pot atasa si simpli cetateni romani (sau italieni),organizatii,asociatii,partide, etc,....fiecare contribuind material cu ce pot ! In ce priveste Biserica, beh, aici am intilnit un obstacol : nu vor decit BANI. Evident ca nu putem fi de acord, din moment ce acesti bani nu pot fi nici monitorizati, nici controlati decit,...de preot ! Pute a ceva,...care in mod cert, nu ne place !Eu, repet,...am incredere in Biserica, dar in nici un caz in popi !

Dar,...Anya draga,...vad ca aici nu prea vrei sa intri,...ca doar este vorba de moldovenii tai . Cum asa ? Nu te doare inima pentru moldovenii care sufera in urma inundatiilor ?

x Ellena- Nu stiu in ce masura se va implica persoana respectiva,...si nici nu ma intereseaza, drept sa spun ! Ce stiu, este ca m-am adresat celor de pe forum, si celor din regiunea Veneto, pe care-i cunosc cit de cit !

x Andy - Incearca sa organizezi pe filiera Consulatului Andy ! Sint convins ca nu vei fi refuzat, iar procedura indicata de Directoarea CRI Mestre, se pare ca ne permite organizarea unui transport substantial.

PS. Am cerut in tara relatii privind localitatile cele mai afectate, precum si cele privind "urgente" (paturi,filtre pentru apa potabila, corturi, etc.etc.). Voi primi curind informatiile cerute. Imediat ce vor apare, le voi posta pe acest forum.

Ca o masura de "comportament" in astfel de situatii, trebuie sa retineti ca nu se trimite chiar ORICE ! Ajutoarele,trebuie sa fie UTILE, si de bun simt, nu doar,...sa fie !Spre exemplu, apa,se poate obtine pe plan local, la fel ca si materialele de constructie. Putem trimite eventual pentru copii ceva jucarii,dulciuri,etc. In nici un caz,...cafea, tigari,alcool, etc ! In ce privesc sumele de bani (ca trebuiesc si astea !), se va nomina o persoana de incredere care va insoti convoiul, si va cheltui acesti bani, functie de necesitatile in teritoriu, nu se vor inmina direct sumele de bani cetatenilor ! Altminteri, ne vom trezi ca la Vadu Rosca,...ca sint dati pe bautura, in loc pe ce trebuie efectiv !

Inca o precizare: la Marghera, avem mijloace de transport , dispuse sa transporte aceste ajutoare in tara, in conditiile de "ajutoare" (deci fara plata). Important este sa centralizam bunurile, sa le stringem, si sa umplem mijlocul de transport.
hugovictor

Mesajde Casandra » 15 Iul 2010, 17:28

La Torino s-a organizat un transport pentru cei din zonele inundate, ajutoarele se strang la biserica Sfanta Cruce- Torino.
Casandra

Mesajde hugovictor » 16 Iul 2010, 20:44

Bravo Casandra ! Sa speram ca vor fi si alte raspunsuri !
Prin amabilitatea unui mmbru al forumului, caruia ii multumim din suflet, mi-au parvenit primele informatii privind zonele grav afectate :

Vaslui -com.Ivanesti, localitatea Cirja; Bacau- com.Saucesti;Botosani- oras Dorohoi,(adresa primariei), str.Grigore Ghica, nr 34(tel0231615763 si 0231610133); Neamt, com. Pipirig, Doljesti, Tamasani.

Iata si ce ne sugereaza (tot din tara) un alt colaborator ca ar trebui :imbracaminte,paturi,alimente(faina,zahar ,ulei,apa),ceva medicamente...

Iata si o alta localitate grav afectata : "Cea mai afectata localitate se pare ca este Ceatalchioi din Tulcea ,unde 90% la suta din locuinte au fost afectate,60 de pers au fost evacuate".

Iata corect zonele grav afectate: ("zonele afectate sunt Tulcea,Galati,Botosani ,Suceava.").

Deci, avind acum o "panorama" destul de buna,...putem decide !
hugovictor

Mesajde anya » 17 Iul 2010, 18:58

hugovictor scrie:
Dar,...Anya draga,...vad ca aici nu prea vrei sa intri,...ca doar este vorba de moldovenii tai . Cum asa ? Nu te doare inima pentru moldovenii care sufera in urma inundatiilor ?

Esti penibil!Eu am trimis BANI de aici din Italia si haine din Romania...Lasa-te de chestiile astea!Stii si altceva decat sa dai cu "papagalul"?Ai grija de dobrogenii tai,ca eu am de moldoveni!Cu asta am incheiat orice discutie cu tine!Vezi de viata ta...Nu esti tu cel mai tare din parcare! :mrgreen:

viewtopic.php?f=4&t=2079
"Boala de care sufera Romania,este lipsa de caractere"...N.Iorga

Nu-mi pare rau ca sunt roman,ci ca altii sunt...
anya

Mesajde hugovictor » 18 Iul 2010, 00:10

Devii tu penibila draga ! Unde vezi tu o nuanta de ironie in ce era scris ? Iti atrageam doar atentia ca este vorba de moldovenii tai, ce-i asa de jignitor ? In ce priveste misiunea mea,...am spus care este ! Nu era initiativa mea, asa ca eu,...mi-am facut doar ce mi s-a cerut, si atit ! Personal, cind este vorba de inundatii,...imi amintesc tot timpul "Vadu Rosca",...si-mi trece orice chef ! Iar pe moldoveni,...ii iubesc ,...la fel de mult ,...cit ii iubesti tu pe marinari ! :wink: Cert este,...ca se vede cit esti de superficiala ! La inceput, am si subliniat ca trebuie sa lasam toate animozitatile,....dar ce sa-ti cer mai mult ?! Stii doar sa trancanesti aiurea in tramvai la adresa subsemnatului,...numai ca nu-mi place de "Fat Frumos de Dabuleni", sau ca nu-ti plac tie marinarii ! Ei uite ca MARINARII,...asa cum sint ei,...se mai gindesc totusi si la moldovenii tai, chiar daca nu-i inghit ! Asta,...ar fi trebuit sa te puna putin pe ginduri,....inainte de a spune tot felul de perle !
hugovictor

Mesajde Rela Radulescu » 18 Iul 2010, 08:54

Mai oamenilor, voi altceva decit sa va intepati si sa va jigniti nu aveti ce face? Eu cred ca ar fi mai bine sa va certati in particular na pe forum.Va pretindeti a fi oameni cu ceva cultura, dar nu prea se vede asta.Ce dumnezeu ,chiar va place sa vada toata lumea ca nu va suportati? Moldoveni, dobrogeni, munteni, etc, in primul rind sinteti romani si vorbiti aceasi limba!...ajunge! Daca puteti sa ajutati , bine, daca nu , vedeti-va de treburile voastre!Sincer!...nu ne place sa citim astfel de lucruri! Uite asa ne facem de risul lumii!
Rela Radulescu

Mesajde hugovictor » 18 Iul 2010, 20:01

Viitura puternica in Covasna: Peste 200 de case afectate si doua poduri distruse

250 de case au fost inundate si doua poduri distruse duminica, in satul Belin, din judetul Covasna, in urma unei viituri foarte puternice. Sursa : Ziare.com

Se pare ca a fost intrerupt drumul catre Baraolt.
hugovictor

Mesajde hugovictor » 19 Iul 2010, 13:35

Inundatii in Romania: Ajutor umanitar de 50.000 de dolari de la americani

Guvernul Statelor Unite va acorda peste 164.000 de lei, adica 50.000 de dolari, dept asistenta umanitara de urgenta pentru a ajuta victimele din judetul Botosani si din judetele vecine, cele mai afectate de inundatiile din nord-estul Romaniei, a anuntat, luni, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Ambasada SUA a pus la dispozitie aceste fonduri ca urmare a solicitarii Guvernului Romaniei pentru asistenta umanitara cauzate de inundatii.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucuresti, suma alocata va fi administrata de World Vision Romania, in colaborare cu autoritatile locale si cu alte organizatii care fac deja eforturi pentru a se asigura ca oamenii aflati la nevoie primesc ajutorul necesar.

Fondurile vor fi folosite pentru achizitionarea si distribuirea de articole de urgenta, precum paturi, apa, imbracaminte, incaltaminte, articole de igiena personala si masini de gatit, destinate victimelor inundatiilor care locuiesc in adaposturi temporare in apropierea propriilor gospodarii, pana la repararea sau reconstructia caselor lor.

Sursa : Ziare.com
hugovictor

Mesajde mona62 » 20 Iul 2010, 09:07

Rela Radulescu scrie:Mai oamenilor, voi altceva decit sa va intepati si sa va jigniti nu aveti ce face? Eu cred ca ar fi mai bine sa va certati in particular na pe forum.Va pretindeti a fi oameni cu ceva cultura, dar nu prea se vede asta.Ce dumnezeu ,chiar va place sa vada toata lumea ca nu va suportati? Moldoveni, dobrogeni, munteni, etc, in primul rind sinteti romani si vorbiti aceasi limba!...ajunge! Daca puteti sa ajutati , bine, daca nu , vedeti-va de treburile voastre!Sincer!...nu ne place sa citim astfel de lucruri! Uite asa ne facem de risul lumii!

Sunt in asentimentul celor scrise de d-voastra.Chiar nu este momentul unor astfel de "rautati"pe forum....iar subiectul impune discutii de o cu totul alta natura.Sincer vorbind chiar este momentul sa demonstram de fapt ceea ce are romanul mai bun...si sunt convinsa ca ar trebui sa se vorbeasca mai putin si sa se treaca la ACTIUNE....ceea ce conteaza sunt doar rezultatele actiunilor noastre!
mona62

Mesajde Andy » 20 Iul 2010, 13:55

bine ai venit Mona!!!...sper sa ramai alaturi de noi in cat mai multe discutii!
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde ellenapetruza » 20 Iul 2010, 18:24

Bun venit pe forum , Mona62 !
sper sa te citim mai des .....

Cu parere de rau , cu toate asociatiile si partidele existente in orasul meu , nu am cunostinta sa se fi intreprins ceva pentru ajutorarea sinistratilor....sau cel putin , daca s-a facut , nu am citit pe nicaieri ....
personal , in lipsa unui cadru organizat ,am ales sa trimit bani.....dar cine poate garanta ca banii ajung acolo unde trebuie ? adica la sinistrati......
ellenapetruza

Mesajde Andy » 20 Iul 2010, 19:56

ellenapetruza scrie:Bun venit pe forum , Mona62 !
sper sa te citim mai des .....

Cu parere de rau , cu toate asociatiile si partidele existente in orasul meu , nu am cunostinta sa se fi intreprins ceva pentru ajutorarea sinistratilor....sau cel putin , daca s-a facut , nu am citit pe nicaieri ....
personal , in lipsa unui cadru organizat ,am ales sa trimit bani.....dar cine poate garanta ca banii ajung acolo unde trebuie ? adica la sinistrati......
pai trimite-mi mie bani cand mai ai intentii de astea de a arunca in pustiu...macar eu iti spun si pe ce ii cheltui :lol: :lol: :lol:
Andy

Următorul

Înapoi la Chestiunea zilei