SOLIDARI ??!!!

un loc pentru cei care au nevoie de ajutor

Moderatori: ellenapetruza, anya

Re: SOLIDARI ??!!!

Mesajde gd13 » 20 Dec 2008, 22:58

Povestea Mariei, si a lui Gabriel
Maria are 6 ani iar fratele ei ,Gabriel ,11 ani.Au venit in Italia in vara acestui an cu speranta ca vor putea sta impreuna cu parintii lor.Tatal , de 5 ani in Italia , muncea ocazional si avea de lucru mai mult de mila patronului sau deoarece avea inca din Romania viciul betiei.Mama copiilor ,venita in Italia la inceputul anului ,lucra ca badanta la doi batrani.Acestia ,auzind ca are in Romania 3 copii lasati in grija unor bunici se arata induiosati de povestea lor si accepta sa primeasca doi dintre copii in micuta camera unde locuia mama lor...Dupa nici o luna , batranii se razgandesc si ii dau pe toti afara...Pus in situatia de a-si creste singur copiii,tatal abandoneaza familia si se intoarce in Romania...Ramane mama cu cei doi copii...Ajutata de o cumnata gaseste cazare si masa in apartamantul unui batran singur ,de care trebuie sa aiba grija ...Acesta o primeste cu copiii dar nu ii da un ban in mana...Inscrie copiii la scoala la program prelungit -unde au si mancare pranzului asigurata - si incearca sa apeleze la serviciile sociale care ii recomanda sa-si gaseasca urgent o alta casa...Cu ajutorul directoarei scolii unde invata fiii ,gaseste de lucru o data pe saptamana...- si in alta zi la o alta familie.Banii sunt insa insuficienti pentru a putea trai pe cont propriu ...Intrebata de mine de ce nu se intoarce in Romania, imi raspunde ca nu are nimic in tara ..A fost abandonata de proprii parintii la orfelinat ,a trait mereu cu ajutoare sociale si bani din salarii de mizerie ...Ea nu vrea sa faca acelasi lucru ....Gandul ii este mereu la cel ramas acasa, la bunici,pentru ca tatal este violent si bunicii indiferenti...
In noiembrie batranul in casa in care locuiau ,ii da afara pe toti, exasperat de cheltuielile crescute la energie electrica ,apa si alimente...Va pot spune ca acesti copii mancau seara ,dupa ce batranul dadea de mancare la caine mai intai .... ...De multe ori ii ducea cu vorba si daca iubitul sau caine manca tot , copiii ramaneau doar cu promisiunea si dezamagirea....
Ajunsa in strada , femeia este ajutata de prietena directoarei de scoala (si inv. baiatului) sa intre intr-o casa-familie si sa manance la Caritas...Aici au fost avertizati ca vor ramane pentru doua luni,dupa care vor fi transferati in alta parte....

Ceea ce vreau sa va spun este ca acesti copii ,in ciuda dificultatilor , sunt mereu zambitori si deschisi...Au un raport foarte bun cu mama lor si sunt mult mai bine crescuti decat multi alti copii...
Credeti ca le-am putea face o bucurie de Craciun ?
gd13

Mesajde ellenapetruza » 21 Dec 2008, 00:06

Te doare sufletul sa afli ca sunt oameni atat de necajiti ...Gina ,daca decideti sa intreprindeti ceva ,puteti conta si pe mine.
ellenapetruza

Mesajde gd13 » 21 Dec 2008, 00:29

off-topic
scuzati greseala din titlu...nu stiu cum a aparut virgula ...
gd13

Mesajde Andy » 21 Dec 2008, 10:58

eu contribui cu 50 de euro daca cineva face vreo initiativa...e de-ajuns sa-mi spuneti unde sa trimit banii. :D
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde evasorina » 21 Dec 2008, 12:29

scuzati off-topic:Gina cum putem intra in contact?
nr meu de tel 3404012639 sau 0717231113
"l'uomo ritorna a essere se stesso quando torna a essere mendicante,a mendicare il suo traguardo,il suo destino,come un bambino mendica la madre"
evasorina

Mesajde gd13 » 21 Dec 2008, 23:02

Va multumesc tututor ! V-am trimis o adresa in privat.
gd13

Mesajde Andy » 22 Dec 2008, 01:04

Haideti sa participam în numar cat mai mare la aceasta actiune...nu ne imbogatim sau saracim cu 20 de euro macar ...facem in schimb niste copii mai fericiti. :D
Realizarea cea mai mare a unei persoane cu adevarat ambitioase poate fi simpla amabilitate.
Andy

Mesajde gd13 » 23 Dec 2008, 16:23

Am dat azi cadoul copiilor ...era ultima zi de scoala pe anul acesta...Au fost emotionati si nu stiau cum sa se poarte ... Scuzati-ma,dar am evitat sa fac fotografii.Banii care se vor strange ii voi da mamei chiar inainte de Anul Nou daca reusesc sa ne intalnim...Oricum ,va multumesc tuturor!Mi-au confirmat trimiterea banilor Elena si Eva ,care au fost foarte generoase!
gd13

Mesajde Andy » 23 Dec 2008, 16:55

gd13 scrie:Am dat azi cadoul copiilor ...era ultima zi de scoala pe anul acesta...Au fost emotionati si nu stiau cum sa se poarte ... Scuzati-ma,dar am evitat sa fac fotografii.Banii care se vor strange ii voi da mamei chiar inainte de Anul Nou daca reusesc sa ne intalnim...Oricum ,va multumesc tuturor!Mi-au confirmat trimiterea banilor Elena si Eva ,care au fost foarte generoase!
multumim Gina...maine dimineata fac si eu bonifico...
Andy

Mesajde gd13 » 01 Ian 2009, 22:40

Multumesc Elenei si Evei pentru raspunsul promt si pentru generozitatea cu care au daruit celor doi copii ,Maria si Gabriel.
Pana la aceasta data am confirmarea ca banii trimisi au intrat in banca .
Saptamana viitoare ,cand reincepe scoala , voi lua legatura cu mama celor doi copii.
gd13

Mesajde ellenapetruza » 02 Ian 2009, 09:00

Ma doare sa vad cat sunt romanii de "solidari "...e drept ca au fost sarbatorile la mijloc dar oare sarbatorile sunt numai pentru noi ? si apoi ,ce farmec mai ar avea sarbatorile daca nu le dublam de fapte bune ? ... si mai vorbeam de nu stiu ce fond de solidaritate ...eu cred ca 10 euro nu ar fi fost o paguba pentru nimeni daca servesc o cauza nobila ...
ellenapetruza

Mesajde gd13 » 03 Ian 2009, 14:59

ellena_4000 scrie:Ma doare sa vad cat sunt romanii de "solidari "...e drept ca au fost sarbatorile la mijloc dar oare sarbatorile sunt numai pentru noi ? si apoi ,ce farmec mai ar avea sarbatorile daca nu le dublam de fapte bune ? ... si mai vorbeam de nu stiu ce fond de solidaritate ...eu cred ca 10 euro nu ar fi fost o paguba pentru nimeni daca servesc o cauza nobila ...

Elena,ai dreptate...Romanii sunt suspiciosi si foarte rar solidari.
gd13

Mesajde Andy » 03 Ian 2009, 15:35

gd13 scrie:
ellena_4000 scrie:Ma doare sa vad cat sunt romanii de "solidari "...e drept ca au fost sarbatorile la mijloc dar oare sarbatorile sunt numai pentru noi ? si apoi ,ce farmec mai ar avea sarbatorile daca nu le dublam de fapte bune ? ... si mai vorbeam de nu stiu ce fond de solidaritate ...eu cred ca 10 euro nu ar fi fost o paguba pentru nimeni daca servesc o cauza nobila ...

Elena,ai dreptate...Romanii sunt suspiciosi si foarte rar solidari.
...unii sunt maestrii insa la injurat sau a se da destepti cu un analfabetism debordant!
Andy

Re: APPELLO DI SOLIDARIETA' SI RICERCA DONATORE B +

Mesajde irfionlus » 12 Ian 2009, 18:36

theseagullshadow scrie:

Eu nu stiu cum iti faci tu rost de aceste "apeluri umanitare", dar cea de fata este o "bufala" care circula pe net de prin 2006. Fiind o colaboratoare AVIS (Asociatia Donatorilor de Sange), ar trebui sa stii ca pentru astfel de cazuri canalele de informare sunt cu totul altele... In plus, inainte de a transmite mai departe o informatie care-ti parvine, incearca sa-i verifici minimamente autenticitatea.

Nu lua interventia mea ca fiind un atac la persoana ...stii bine ca intotdeauna te-am avertizat cand te-ai ..."aventurat" in afirmatii/declaratii. :D

http://attivissimo.blogspot.com/2007/09 ... cemia.html

Merci pentru informatie... Apelul a venit tocmai de la o infirmiera romanca care lucreaza la spital. Eu nu trebuie sa verific nimic. M-a rugat sa-l public si asta am facut.
In ceea ce priveste "avertizarea" imi amintesc doar ca stii sa minti si sa manipulezi foarte bine.
Dar nici asta nu ma intereseaza.
irfionlus

Mesajde theseagullshadow » 12 Ian 2009, 22:29

Daca ai fi mers la link-ul indicat de mine, ai fi notat ca apelul a fost semnalat ca "bufala" in 2007, corespunzand atat numele, telefonul, cat si caracteristicile sangelui solicitat... Dupa tine, cum se face ca un apel identic este lansat in 2008?

...si daca n-ai habar despre ce link vorbesc, uite, iti dau "mura-n gura" textul aflat la link-ul indicat:

Terza variante dell'appello-bufala per Riccardo

Di questo appello ho già parlato in questo articolo, quando ha iniziato a circolare, a marzo 2007; ne ho riparlato un mese dopo, quando sono emerse nuove varianti; e mi tocca tornarvi ancora, perché ha subito una nuova mutazione che rende difficile cercare informazioni in proposito, dato che sono stati alterati sia il numero di telefono citato, sia il nome del bambino.

Ecco la variante attualmente in circolazione:
<<Fallo girare per favore, bimbo di 17 mesi necessita sangue B+ per forma di leucemia fulminante tel. 035-556625 Riccardo Capriccioli. Grazie.>>

E' una dimostrazione eloquente dell'effetto distorsivo del passaparola persino nei media digitali, dove un "inoltra a tutti" in teoria non dovrebbe alterare il contenuto del messaggio. Eppure succede lo stesso, perché sia il numero di telefono, sia il nome del bambino sono errati. L'appello, quindi, non va diffuso. Tutti i dettagli della vicenda sono negli articoli precedenti dedicati a questo caso.

2008/07/09 - L'appello continua a girare con nuove coordinate e con un nome ancora differente:

<<giralo x favore bimbo 17 mesi necessita di sangue gruppo b positivo per leucemia fulminante tel 3282694447 riccardo capriccio li fai girare è urgente se la fermi sei un mostro senza cuore è importante>>

Lo cito qui in questa nuova variante in modo che chi cerca informazioni tramite Google possa trovare quest'articolo.

http://attivissimo.blogspot.com/2007/09 ... cemia.html
Asa ca "manipulare" si "minciuna" n-au legatura cu mine ...ci cu Paolo Attivissimo (giornalista informatico e cacciatore di bufale) ...dar tu ai oricum datoria sa te informezi minimamente inainte de a lansa un apel umanitar. :wink:
theseagullshadow

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Putem apela?